Ocak 2012 Emitt Fuarında Buşah Pişmaniye olarak başarılı bir tanıtım gerçekleştirdik..
Mısır (glikoz) şurubu, mısır nişastasının işlemden geçirilip glukoz ve fruktoza dönüştürülerek elde edilmesidir. Buğday mısır ve patates nişastasının bir hidroliziyle elde edilen bu şurup ülkemizde aşırı oranda kullanılmaktadır. Mısır şurubu şeker pancarından elde edilen şekerden daha tatlı olduğu gibi, daha ucuz olması nedeniyle de maliyet açısından tatlı sektöründe imalatçılar tarafından tercih edilmektedir. Batılı ülkelerde mısır şurubu kullanımı için sınırlı kota varken (ABD'de %2, Almanya'da %8, Fransa'da %5) Türkiye'de bu oran, %15'tir.
Örneğin buzdolabına koyduğunuz zaman şekerlenmeyen baklavalar früktozla tatlandırılmıştır, kanser yapar.
Karaciğer yağlanmasının en büyük sebebi mısır şurubu tatlandırıcılarıdır.Glıkozun esas maddesi fruktozduronunda insan sağlığına direkt kanser yapıcı etkisi kanıtlanmıştır. Örneğin, sakarin fazla alındığında idrar yolu kanseri yapar. Tatlandırıcı kullananlar muhakkak önemli sağlık sorunları yaşar. Bugün yediğimiz tüm diyet ürünlerinin içinde tatlandırıcılar var.
Mısır şurubu doymayan şişmanlar yaratmaktadır!